Montessori Eğitimi Almış 10 Başarılı İnsan

Montessori Eğitimi Almış 10 Başarılı İnsan

 

Montessori Eğitimi Almış 10 Başarılı İnsan

Maria Montessori tarafından geliştirilen Montessori yaklaşımı her çocuğun kendine özgü bireyselliğine, becerilerine ve ilgi alanlarına uyan, bireysel öğrenme hızı ve karakter özelliklerini dikkate alan bir eğitim modelidir.

Maria Montessori’nin oluşturduğu eğitim yaklaşımı ile kendisi gibi ilkeli ve başarılı birçok bireyin yetişmesine katkı sağlamıştır. İşte Montessori eğtimi almış ünlülerden bazıları;

 

Gabriel Garcia Marquez

Tam adı Gabriel José de la Conciliación García Márquez olan Gabriel Marquez romancı, hikayeci ve oyun yazarıdır. Nobel ödüllü Kolombiyalı yazar özellikle büyülü gerçekçilik edebi türünün en önemli temsilcisidir. Masalsı dili, güçlü gözlemleri ve hikayeleri anlatım biçimindeki sadeliği ile birçok edebiyat sever tarafından en önemli yazarlar arasında sayılır.

 

Anneliese "Anne" Marie Frank

Anne Frank ilk Yahudi kadın yazardır. Yazdığı günlük, kendisinin Hitler'in toplama kamplarında ölümünden sonra bulunur ve yayınlanmasına karar verilir. 16 yaşında hayata veda eden Anne Frank, Yahudi Soykırımının simgesi olarak anılır.

 

Larry Page ve Sergey Brin

Larry Page ve Serger Brin internetteki her şeyi kullanıcılara yararlı şekilde listelemek için kurdukları Google.com'la dünyanın en önemli isimleri haline geldi. Bu başarıları sayesinde dünyanın en zengin insanları listesinde üst sıralarda yer alırlar.

 

Jeff Bezos

Dünyanın en büyük internet satış sitesi Amazon.com'un kurucusu olan Jeff Bezos da Montessori okulundan mezun. Amazon.com haricinde havacılık ve uzay araştırma şirketleri kurucusu ve sahibidir.

Berry Brazelton

Berry Brazelton çok başarılı bir pediarist ve yazardır. "Anneler ve Çocuklar" ülkemizde en bilinen kitabıdır.

 

Helen Hunt

Birçok sinemasever tarafından sevilen başarılı oyuncu Helen Hunt en iyi kadın oyunca dalında toplam 46 defa ödül almış ve 64 defa aday gösterilmiştir. Emmy, Altın Küre ve Oscar gibi sinema sektörünün en prestijli ödüllerine sahiptir.

 

Sean ‘P.Diddy’ Combs

Birçok müzik ödülünün sahibi ünlü rap ve R&B yıldızı Puff Dady de Monstessori eğitimi görmüştür.

 

Prens William ve Prens Harry

Prens William, İngiliz kraliyet ailesi mensubudur, eğitimini saray yerine devlet okulunda gerçekleştiren ilk kraliyet ailesi mensubu olmuştur. Prens Harry ise Britanya tahtının beşinci sıradaki varisidiAyrıca İngiltere kraliyet ailesinin en küçük ikinci üyesi Prens William’ın oğlu 2 yaşındaki Küçük Prens George da eğitimini babasının gitmiş olduğu Westacre Montessori Anaokulu’nda sürdürmektedir. Kraliyet ailesi de çocuklarının eğitiminde Montessori yaklaşımını seçmiştir.

 

Katharine Graham

Katharine Graham, Washington Post'un eski sahibidir. 1998 yılında yazmış olduğu kitabı ile “Biyografı“ dalında Pulitzer Ödülünü kazanmıştır.

 

Peki Maria Montessori Kimdir?

İtalya’daki tıp eğitimini tamamlayarak ilk kadın doktor unvanını elde eden Maria Montessori yaşadığı çağın ilerisindeki düşünceleriyle birlikte kadın haklarının önemli savunucularından olmuştur. Maria Montessori ayrıca felsefe, antropolojisi, sağlık ve psikoloji çalışmaları da yapmıştır. 1907 yılında Roma’da çalışan ailelerin çocuklarıyla çalışmak için üniversiteden ayrılır ve kürsüsünden vazgeçer. İtalya’da eğitim adına birçok görevde bulunan Maria Montessori, Mussolini yönetimin baskısıyla ülkeden ayrılmak zorunda kalır. 1940, 1950 ve 1951 yıllarında Nobel ödüllerine aday gösterilen Maria Montessori, Noordwijk Zee de Dutch sahilindeki bir köyde evin bahçesinde hayata gözlerini yummuştur.

 

 

 

 

 

Diğer ünlüler;

Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis, Julia Child, Elizabeth Berridge, Kami Cotler, Melissa ve Sarah Gilbert gibi ünlü isimler de Montessori okulandan mezun olmuşlardır.

Kaynak : https://okul.com.tr/okul-oncesi/makaleleri/montessori-egitimi-almis-basarili-insanlar-182

 

Etiketler: Montessori Eğitimi
Mart 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR