Çocuklarımızın Zihinsel Gelişimine Nasıl Katkı Sağlayabiliriz?

Çocuklarımızın Zihinsel Gelişimine Nasıl Katkı Sağlayabiliriz?

Seni Seviyorum:

Yeni nesil ebeveynler olarak hepimiz biliyoruz ki çocuğumuzu iyi bir karakterde yetiştirebilmek onun için yapabileceğimiz en önemli şey ve inanıyoruz ki bu yolda birlikte atacağımız her olumlu adım onların geleceklerinde çok olumlu sonuçlar doğuracaktır. Tüm anne babalar; çocuklarına başarı yolculuğunda rehberlik ederken elbette araştırmalar gösteriyor ki ebeveyn sıcaklığı ve sevgisinin eksikliği çocuk üzerinde yıkımsal boyuta varabilecek bir strese neden oluyor. Kimi zaman ebeveynler başarı beklentilerini net bir şekilde ortaya koyarken, bu baskı ortamını çocuklarına olan sevgilerini göstererek dengeleyemiyorlar. Yada başarı beklentisini özgürce ifade eden ebeveyn sevgisini aynı şekilde ifade edemiyor diyebiliriz. Bu durum çocuklarda sağlık problemlerine neden olabilir. Çocukluk döneminde yetişkin sevgisine daha fazla maruz kalan bireylerin, çocuklukta yetişkin sevgisi eksikliği çekenlere göre daha sağlıklı bir hayat sürdüğü gözlenmiştir. Sevgi ve şefkat, çocukların kendilerini koşulsuz güvende hissetmelerini sağlar. Bu ise özgüvenlerini müthiş bir şekilde geliştirir.

Sevgi Çocuğunuzun Başarısını nasıl arttırır?

Ebeveyn Sevgisi:

· Çoğunuzun zihinsel sağlığını temin eder.

· Çocuğunuzun fiziksel olarak da sağlıklı olmasını sağlar.

· Çocuğunuzun beyin ve hafıza gelişimini arttırır.

· Anne baba ve çocuk arasında daha güçlü bağlar oluşmasını sağlar.

· Çocuklarınızın daha öz güvenli ve korkusuz olmalarını sağlar.

Çocuğumuza sevgimizi nasıl göstermeliyiz?

 

Ebeveynlerin çocuklarına duydukları sevgiyi göstermesinin pek çok yolu vardır…

· Erken çocukluk döneminde sevgiyi fiziksel olarak göstermek önemlidir. Onlara sarılın, hem de sımsıkı... Kucağınıza alın, öpün...

· Onlar ile birlikte oynanan oyunlarla da sevginizi gösterebilirsiniz.

· 3-6 yaş arasındaki çocuklar için, yürürken ellerini tutmak onlara hem güvenlik duygusunu yaşatmak hem de sevildiğini hissettirmek için etkili bir yoldur.

· İlgisini çeken bir konu hakkında onunla konuşmak, tartışmak da bunların arasındadır.

· Çocuklar büyüdükçe sevgimizi, onların söylediklerini dikkate almak ve dinlemek, onlar için özel günleri ve anları hatırlamak, kutlamak, sözle sevgiyi ifade etmek ve bir iyi geceler öpücü vermek gibi daha az fiziksel yöntemlerle gösterebiliriz. Ancak ebeveynlerinin sevgisini fiziksel olmayan yöntemlerle de hissetmek isterler.

Unutmayın “Seni Seviyorum” dünyanın en sihirli cümlesidir ama onu destekleyen tutumlara da ihtiyaç duyar. Sevginizi hem söyleyin hem de gösterin.

Sizi seviyoruz sevgili Popcorn Okurları…

 

 

 

 

Etiketler: çocuk gelişimi
Ekim 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR